Galleria Uusikuva uuteen nousuun

Miellyttää minua

Toteuttamiskelpoinen

Virkistää taloutta

Taidegalleria Uusikuva on toiminut Kotkassa vuodesta 1982 Kotkan kaupungin kulttuuritoimen galleriana. Kotkan kaupungin kulttuurilautakunta on päättänyt lopettaa sen toiminnan kuluvan vuoden elokuun lopussa. Galleria Uusikuvaa on pidetty yleisesti yhtenä Suomen kauniimmista näyttelytilana. Galleria Uusikuva on ollut kaupungissamme tärkeä ja ainutlaatuinen kuvataiteen esittelypaikka.

Taiteilija Olavi Heino ja monialatoimija Michael Baumberger ovat päätteneet, että galleria Uusikuvan toimintaa pitää jatkaa ja sen kehittämiseen pitää voimakkaasti panostaa. Olemme siihen valmiina ja sitoutuneita. Haluamme perustaa pienehkön yhdistyksen ylläpitämään galleria Uusikuvan toiminnan. Galleria Uusikuvan toiminnan kulmapilareina tulevat olemaan hyvin tasokas näyttelytoiminta, taidelainaamo, pienehkö toimintaa tukeva myymäläpiste. Sen lisäksi galleriassa on tarkoitus järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia kuten konsertteja, esitelmiä, kirjallisuusiltoja ja näyttelyiden esittelytilaisuuksia.

Toiminnan tärkeä lähtökohta on em. lisäksi järjestää erillisryhmille tutustumis- ja esittelykäyntejä galleriassa kuvataiteen maailmaan. Tälläisiä ryhmiä voisivat olla mm koululaiset, hoivakotien asukkaat, opiskelijat, työpaikkaporukat, jne.

Koemme, että galleria Uusikuvan kautta edistetään vuorovaikutteista kaupunkikulttuuria. 

Toteutus

Kesällä 2016 perustetaan yhdistys tukemaan ja hallinnoimaan galleria Uusikuvan toimintaa. Samalla valitaan galleriaa pyörittävät toimihenkilöt. Kesällä tehdään myös näyttelysuunnitelma vähintään kuudeksi kuukaudeksi ja laajennetaan rahoituspohjaa.

Gallerian uudistettu toiminta käynnistyy syyskuussa 2016 ensimmäisellä näyttelyllä.

Uudistunut galleria Uusikuva työllistää 3 henkilöä.