Kotkan satamahankkeen rakentamiseen toteutusehdotus

Miellyttää minua

Toteuttamiskelpoinen

Virkistää taloutta

Suunnitelmien mukaan uusi satamahanke tuo paljon kiinteitä rakennuksia alueelle. Sinne on tulossa outlet-myymälöiden lisäksi ravintoloita, kahviloita, hotelli ja muuta. Sen sijaan, että kaikki toimitilat rakennettaan kiinteiksi, voisi osan toteuttaa konteilla. Ehdotuksenani on alue, mikä toteutetaan kokonaan liikuteltavilla ja yhdisteltävissä olevilla konteilla. Niiden vahvuus on muunneltavuus ja vaihtelevuus. Kontit ovat eristettyjä, valaistuja ja lämmitettyjä eli sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Niissä on myös yksi seinä lasia ja ne soveltuvat hyvin kahviloiden, ravintoloiden ja baarien, puhumattakaan myymälöiden, pop-up  -tai muiden myyntipisteiden käyttöön.

Kontteja vuokraavia yrityksiä on useita ja vuokrasopimuksen voi tehdä määräajalle.  Helsingin Hernesaareen perustetussa ravintola-viihdekeskittymässä on osa toteutettu nimenomaan näin.

Käydessäni Uuden Seelannin pääkaupungissa, satama-alue oli rakennettu lasikonteista kahteen kerrokseen. Satamavarasto oli täynnä pieniä taidemyymälöitä. Vanhaa ja uutta rinta rinnan.

Terveisin

Reino Uusitalo