Lasikarhu-yritysyhteisö Karhulan teollisuuspuistoon

Miellyttää minua

Toteuttamiskelpoinen

Virkistää taloutta

Karhulan teollisuuspuiston Villa Maisemasta Lasikarhu-yritysyhteisö.
(Toteutus-kategoria)

Lasikarhu tarjoaa huoneita (16) ja flex-avotyöpisteitä (30), matalalla kynnyksellä, kasvun alkuvaiheessa oleville pienyrityksille ja yrittäjille. Tilat eivät kuitenkaan yksin riitä. Yrityksien vahvuuksia pitää tukea, paikan päällä. Yrittäjiä pitää auttaa löytämään metsä puilta ja pitää tukea kaikin keinoin niitä valmiuksia, että kauppa käy. Tätä tukemaan on kehitetty yritysten lähituki-palvelu. Lähituki on onnistunut tehtävässään kun yritykset menestyvät ja Lasikarhuun pääsystä taistellaan kynsin ja hampain. 

Flex-avotyöpisteläisillä on mahdollisuus vaihtaa työpistettään tilanteen ja projektien mukaan, lukolliset lokerot löytyvät mapeille. Tilassa on 7 neuvottelu- ja ryhmätyötilaa. Tilan sisustus on edustava, nuorekas, dynaaminen, mutta ei pröystäilevä. Flex-paikkojen lisäksi löytyy huoneita. Huoneet ovat lasiovellisia, melko pieniä. Ihmiset ovat läsnä, mutta kuitenkin äänieristetty muusta tilasta. Lähituessa ollaan aina kädet savessa, paikan päällä, auttamassa yrittäjiä tosielämän todellisissa ongelmissa. Vähemmän selvityksiä ja johtoryhmiä, enemmän tekemistä. Lähituen palveluita ovat mm. karhunluola-palvelu rahoituksen hakemiseen, kontaktori kontaktien kehittämiseen, kotouttamispalvelut, perusinfran hanskaaminen, liiketoiminnan tuki ja kehittäminen. Yritysten toimialaa ei ole rajattu, mutta modernit toimistotilat eivät nyt suoraan valmistavaan teollisuuteen sovi. Mahtavaa olisi sotkea IT-alan nörttejä, taiteilijoita, tylsiä kirjanpitäjiä ja Pelle Pelottomia saman katon alle.  

Lasikarhun toiminta alkaa n. 12 kuukauden sisällä aloituspäätöksen tekemisestä. Lasikarhu ei ole omarahoitteinen, vaikkakin osa toiminnan kuluista katetaan vuokratuotoilla. Toiminnan vakiinnuttua alle kahden tietotyöläisen palkkaa vastaavalla summalla saadaan: 46 yrityspaikkaa, matala kynnys aloittamiseen, erikokoisia tiloja erilaisiin tarpeisiin, aktiivinen lähituki, uudistetut ja edustavat yritysyhteisön tilat, pöhinää ja pirusti yrittävän yhteisön, hemmetisti virtaa sekä kasvua ja kauppaa alueelle. 

Projekti olisi julkisrahoitteinen (Cursor, kunnat, ym.). Lähituki-palvelu on suunniteltu toteutettavan allekirjoittajien toimesta, mutta sen voi toteuttaa myös muu yritys tai useampi toimija yhdessä. 

Lisätietoja liitteenä olevasta PDF-dokumentista. 

 

Janne Korhonen (janne(at)pulsedrive.fi), 040 822 1652
Saara Korhonen (saara(at)pulsedrive.fi)