Tässä lepää...

Miellyttää minua

Toteuttamiskelpoinen

Virkistää taloutta

Hautausmaalla on taianomainen tunnelma. Mielenrauhaa, historiallista perspektiiviä.

Lepääkö tässä aikansa merkkihenkilö vai kaiken menettänyt yksinäinen. Komea sukuhauta. Vaatimaton tunnus. Pitkä elämä.

Mutta tuossahan QR-koodi!!!

Älypuhelimella "TSÄP" ja tarina luetaan sukuhistoriasta. Suku on kunnioittanut merkittävän ja rakkaan henkilön muistoa kokoelmalla kuvia, videon pätkiä ja sukuselvitystä.  Elämäntarina aukeaa hautakiven koodista ja henkilöhistoria aukeaa vierailijalle. Pieni merkki hautakiven reunassa ei häiritse ketään.

Ristiriitaisia tunnelmia ja ajatuksia. Edesmennyt toivoi eläessään, suku päätti yhdessä... Moni tahtoisi elämänsä aukeavan jälkipolvien ihmisille.

Tämä tietäisi digialan ihmisille paljon mielekästä uutta työtä. Vanhat hautausmaat ja muistomerkit heräävät tarinoiksi.

Kymenlaaksosta tämä voisi alkaa. (Kiitos ystävälleni Ari-Veli Starckelle satakuntaan ideasta aamukahvipöydässä.)

 

Timo Peri

Timo Teippi Ky

 

 

Discussion

katja.hayren_220

Loistava idea! Tätä voi mielestäni hyödyntää monessa eri asiassa, eritoten seutumme matkailussa. Itse työskentelen opiskelujen ohella matkailualalla, Kotkassa. Miten hienoa olisi, jos turisti voisi löytää helposti, nopeasti ja omalla kielellään mahdollisimman paljon informaatiota. Toimivat digitaaliset alustathan ovat teknologian tulevaisuutta.

11.06.2016
La, 2016-06-11 18:07

Cinemanssi

Hyvä idea lisätä informaatiota mielenkiintoisista kohteista ympäri Kaakkois-Suomea. Digialan yrittäjänä liputan ehdottomasti erityisesti mobiilisovellusten sekä videotuotannon avulla kulttuurin esiinnostamista eri kanavissa; Internetissä, fyysisissa infotauluissa ja mobiilisovelluksissa. Museot, puistot, historialliset kohteet tai vaikkapa juuri hautausmaat nykyaikaistuvat ja kertovat siten tarinaa eteenpäin tuleville sukupolville.

21.06.2016
Ti, 2016-06-21 20:21